Грушвицька сільська рада
Рівненського району Рівненської області

Грушвицька ЗОШ підписала договір про співпрацю

11 листопада до Рівненського району завітала офіційна делегація від Товариства міжкультурної співпраці «Гілка Оливи» (Польща) на чолі з директором Гражиною Мушвіц. Слід зауважити, що дане товариство уже співпрацює з Рівненською районною радою, проте цього разу візит був обумовлений налагодженням співробітництва у галузі освіти.

Зустрічали гостей голова райдержадміністрації Володимир Пилипчук, голова районної ради Віталій Стельмах, заступник голови райдержадміністрації Сергій Подолін, заступник голови районної ради Микола Сальчук, керуюча справами ради Оксана Фурманець, депутат районної ради Юрій Супрунюк, начальник відділу освіти райдержадміністрації Олександр Набочук.

Беручи до уваги взаємну зацікавленість в поглибленні, зміцненні і розширенні співпраці в освітній галузі, в ході візиту було підписано тристоронній договір міжнаціонального співробітництва між Регіональним Центром Освіти в Пьотркові Трибунальському (Польща), Товариством Міжкультурного Співробітництва «Гілка Оливи» Пьотркув Трибунальський (Польща) та Грушвицькою загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів Рівненської районної ради Рівненської області.

З польської сторони договір підписали директор Товариства Міжкультурного Співробітництва «Гілка Оливи» Гражина Мушвіц та Артур Урбанчик, директор Регіонального Центру Освіти в Пьотркові Трибунальському (Польща), з української - директор Грушвицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Ярослав Ткачук.

Тому, вже наступного року учні Грушвицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. матимуть змогу відвідати Республіку Польща, ознайомитись із її звичаями та традиціями, збагатитися новими знаннями. Також, представники товариства домовилися про обмін делегаціями та робочими групами з Рівненщини до Польщі з метою вивчення досвіду скаутських гуртків, функціонування дошкільних закладів та реформування системи освіти в контексті адміністративно-територіальної реформи.

Разом з тим, іноземні гості мали можливість ознайомитися із особливостями організації дошкільної, загальноосвітньої та позашкільної ланок освіти Рівненського району. Окрім Грушвицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., вони відвідали Рівненський районний Центр дитячої та юнацької творчості, Клеванський Міжшкільний навчально-виробничий комбінат трудового навчання і професійної орієнтації учнів та Клеванський дошкільний навчальний заклад  №1. Учні разом із вчителями вищезгаданих навчальних закладів радо зустрічали гостей та влаштували для них концерти.